Achtergestelde lening
De achtergestelde lening wordt in Nederlands steeds meer populair. In bepaalde situaties zullen banken achtergestelde leningen verstrekken; bij faillissement of schuldsanering kan de kredietgever zijn krediet pas als laatste opeisen. Deze vorm van lening brengt echter wel een groot risico met zich mee, waardoor de rentetarieven van de achtergestelde lening hoger liggen dan bij sommige andere leningen.
De bank verstrekt krediet, maar de aflossing vindt pas plaats als de kredietnemer de overige schuldeisers heeft betaald en de eigen vermogensheffingen nog moet betalen. De kredietgever staat in rangorde slechts voor de aandeelhouders, vennoten en inbrengers. Het risico voor de bank met geld lenen gaat dus over het feit dat de achtergestelde lening niet geheel wordt terugbetaald.
De bank verleent echter alleen geld in de vorm van een achtergestelde lening als het om een onderneming gaat. Als we de verschillende leningen met elkaar vergelijken, heeft de achtergestelde lening een voordeel voor ondernemingen: deze vorm van lenen maakt investeren aantrekkelijk in een een bedrijf. De lening wordt alleen verstrekt door andere belanghebbenden of zakelijke relaties.
De achtergestelde lening heeft geen goedkoop rentepercentage, maar voor een investerende ondernemer is deze lening zeker voordelig. Wilt u een lening afsluiten en investeren in uw bedrijf? Bekijk dan snel onderstaand aanbod, waar wij alle achtergestelde leningen vergelijken voor u!